Kattelem

Ved at anvende en kattelem har du mulighed for frit at lade din kat gå ud og ind af din bolig, som den ønsker. På den måde er du ikke afhængig af at skulle lukke din kat ud og ind hele tiden, hvilket naturligvis er en befriende og behagelig løsning – både for dig og din kat.

Udover du kan få en klassisk kattelem, er der i dag også mulighed for eksempelvis at finde en kattelem, der kan begrænse adgangen ved hjælp af magnet eller chip. Dette vil eksempelvis kunne gøre, at det kun er din egen kat, der kan benytte sig af kattelemmen – og på den måde undgår du, at en fremmed kat kan gå ind i dit hus.

Du kan se udvalget af kattelem klikke her.

 kattelem

Kan købes i flere forskellige materialer

Når du som katteejer står og skal have gjort dig et køb af en ny kattelem, så er det selvfølgelig vigtigt, at du får fundet dig det helt rigtige produkt. Der findes den dag i dag et hav af forskellige produkter på markedet indenfor kattelemme, og der vil eksempelvis både være mulighed for at købe sig til en kattelem i plastik såvel som i aluminium.

Vi har her skrevet lidt nyttig information omkring de forskellige varianter på markedet, så du lettere kan finde ud af, hvad det helt nøjagtig er for en model, der vil være den rigtige for netop dig at benytte.

Kattelem i plastik

En kattelem i plastik er den mest normale type af kattelemme, og der er faktisk rigtig god grund til på det kraftigste at lade dit valg falde på dette produkt, hvis du er på jagt efter en lem til din kat:

  • Kattelemme i plastik kan fås i robust, hård plastik
  • Kan fås i mange forskellige størrelser
  • Findes både med/uden chip og magnet-funktion
  • Er oftest en del billigere end kattelemme i aluminium
  • kattelem 2

Kattelem i aluminium

Til rigtig mange hundelemme bliver der anvendt aluminium, men sådan er det faktisk ikke særlig tit, når det kommer til katte. De fleste kattelemme er nemlig produceret af plastik, og det er der en rigtig god forklaring på. Hunde vejer som oftest en hel del mere end katte, og det gør derfor, at dørlemmen gerne skal være en lille smule større for en hund end for en kat.

Generelt set er en kattelem i aluminium en lille smule hårdere, end hvis du valgte en af dem, der var produceret i plastik, men ofte er de samtidig også en hel del dyrere end de mere traditionelle modeller, der er produceret af plastik.

En væsentlig grund til at nogle folk lader deres valg falde på en kattelem i aluminium er blandt andet, at det måske kan give et lidt mere moderne look, end hvis man valgte en hvid kattelem. Dette er dog naturligvis en smagssag, og du skal selvfølgelig lade dit valg falde på lige netop den type af kattelem, som vil være den rette for dig – både rent praktisk såvel som stilmæssigt.

Vælg den rette størrelse

Kattelemme er et af de produkter, som man har mulighed for at købe sig til i et hav af forskellige størrelser. Det er bestemt ikke alle typer af kattelemme, der er lige store, og derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få overvejet hvilken størrelse, der vil være den rette til netop din kat.

En god idé vil uden tvivl være at få fundet en variant, som du er helt sikker på, at din kat kan komme igennem. Husk at det altid er bedre, at kattelemmen er en lille smule for stor end for lille.

Selvom din kat måske på nuværende tidspunkt ikke er særlig stor, så kan det godt være en rigtig god idé at tænke lidt ind i fremtiden. Har du eksempelvis en killing, så skal du huske på, at din kattelem naturligvis også gerne skulle passe til din kat den dag, at den er blevet større, så derfor kan det på det kraftigste anbefales, at du hellere lader dit valg falde på en af de modeller, der er lidt store, så du er helt sikker på, at din kat kan være der.

Når du kommer ind på en webshop, hvor der er forskellige typer af kattelemme at vælge imellem, så vil der stort set altid fremgå de forskellige størrelser, så du kan se, om den pågældende lem vil passe til lige netop din kat.

Hvad koster en kattelem?

Der er mange forskellige faktorer, der er medbestemmende for, hvor meget man skal betale for at få sig en kattelem. Som tidligere nævnt kan der være forskel på priserne blandt andet på baggrund af, om man ønsker at få fat på et produkt, der er produceret af plastik eller aluminium. Tit og ofte skal du regne med, at de billigste modeller på markedet vil være dem, der er produceret af forholdsvis tynd plastik, mens dem, der ligger i den lidt dyrere ende af skalaen enten vil være dem, som er produceret af robust aluminium – eller dem, som er lavet af hård plast, og som eksempelvis er adgangsbegrænsende for andre katte end dit egen ved hjælp af chip eller magnet.

Derfor kommer prisen på en kattelem helt og aldeles an på hvilket produkt, som man lader sit valg falde på i forbindelse med køb.

En god tommelfingerregel er dog, at priserne typisk vil svinge imellem 200 kroner og 1.000 kroner alt afhængig af dit valg af model.

Ved at se dig godt for og finde en god forhandler kan du dog i mange tilfælde godt spare en del penge – og samtidig være sikker på, at du får et godt produkt for dine penge.

Gå efter en løsning du kan have glæde af i mange år

Når du skal have fundet dig en kattelem, så er det bestemt en ganske god idé, at du som katteejer ikke bare går ud for at vælge dig det første og det bedste. Det er vigtigt, at du sørger for at overveje nøje hvilken variant, der vil være den rette for netop dig og din kat, for der er nemlig rigtig mange forskellige modeller at finde på markedet.

Ved at sørge for at se dig godt for inden dit køb vil du kunne sikre, at du får dig et godt produkt, som du vil kunne få stor glæde af i de næste mange år frem.

Sådan anvendes en kattelem

Den danske forhandler af udstyr til katte har lavet denne video, som er en demonstration af, hvordan en af deres mange forskellige typer af kattelemme fungerer. Tag et kig i denne video og se nærmere.

Montering af kattelem – Sådan monterer du din kattelem

Det at montere en kattelem er ikke noget, der er særlig vanskeligt – uanset hvilken type af kattelem, du ønsker at montere.

Du vil i denne video kunne se lidt nærmere på, hvordan montering af kattelem kan gøres:

Hvor finder jeg kattelemme til fornuftige priser?

Hvis du er interesseret i at komme til at spare penge i forbindelse med dit køb af en ny kattelem, så er der helt bestemt ingen tvivl om, at det vil være en rigtig god idé, at du sørger for at købe produktet online.

Der vil nemlig være rigtig gode muligheder for at finde sig en billig kattelem på nettet – og som regel er priserne på nettet en hel del lavere, end hvis du f.eks. tog ud til en normal dyreforretning for at gøre dit køb af et tilsvarende produkt.

Du finder et bredt udvalg af kattelem ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *